Διοικητικό Συμβούλιο ΣΕΧΒ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ | κ. Β. Γούναρης (BASF ΕΛΛΑΣ ΑΒΕΕ)

Gounaris

Γεννήθηκε το 1961 στον Πλάτανο, Αιγίου. Σπούδασε στην Ανωτάτη Γεωπονική Σχολή Θεσσαλονίκης. Επίσης, έκανε σπουδές στην Οικονομία, το Marketing και την Κοινωνιολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Από τις αρχές του 2009, είναι Διευθύνων Σύμβουλος της BASF Ελλάς ΑΒΕΕ. Ξεκίνησε την καριέρα του το 1988 στην Shell Co. Ελλάς ΑΕ, όπου σύντομα ανέλαβε τη θέση του Διευθυντή Πωλήσεων. Όταν το τμήμα αγροχημικών της Shell Chemical Ελλάς εξαγοράστηκε από την Cyanamid Ελλάς ΑΒΕΕ, ανέλαβε πάλι τη θέση του Διευθυντή Πωλήσεων έως το 1998 οπότε και ανέλαβε τη θέση του Γενικού Διευθυντή. Το 2000, η Cyanamid Ελλάς ΑΒΕΕ εξαγοράστηκε από τη BASF, οπότε και ανέλαβε τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της νέας εταιρείας BASF Agro Ελλάς ΑΒΕΕ, την οποία και κατείχε έως το τέλος του 2008.

Είναι Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Ελληνικών Χημικών Βιομηχανιών (ΣΕΧΒ) και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Διογκωμένης Πολυστερίνης (ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.), μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ), υπεύθυνος για θέματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης (ΕΚΕ) καθώς και μέλος του Δ.Σ. του Σωματίου Υποστηρικτών του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ).

Επίσης, από το 2009 έως το 2013 διετέλεσε Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Ελληνικών Χημικών Βιομηχανιών (ΣΕΧΒ),  στον οποίο υπήρξε Γενικός Γραμματέας από το 2005. Από το 2000 έως το 2012, διετέλεσε Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Φυτοπροστασίας (ΕΣΥΦ). Τέλος, είναι μέλος στο advisory board της πρωτοβουλίας Sustainable Greece 2020.

Vassilis Gounaris

Α΄ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ | κ. Α. Γιαννίδης (VITEX A.E.)

Ο Αρμόδιος γεννήθηκε το 1972 στον Πειραιά. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στην Αθήνα. Μιλάει Αγγλικά, Γερμανικά και Γαλλικά.

Από το 1995 ανέλαβε διάφορες θέσεις στις οικογενειακές επιχειρήσεις (Όμιλος Γιαννίδη) οι οποίες ασχολούνται με τη χημική βιομηχανία. Μεταξύ άλλων παράγουν χρώματα (VITEX) και μονωτικά – στεγανωτικά (Hermes) σε ένα σύνολο τεσσάρων εταιρειών στην Ελλάδα, Σερβία, Ρουμανία και Βουλγαρία, οι οποίες απασχολούν 215 άτομα. Από το 2000 είναι Αντιπρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Γιαννίδη.

Από το Σεπτέμβριο 2009 εξελέγη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χρωμάτων και Μελανών (CEPE).

Ο Αρμόδιος έχει εκπροσωπήσει τις βιομηχανίες χρωμάτων και χημικών τόσο στην ΕΕ όσο και την Ελλάδα από διάφορες θέσεις. Σήμερα είναι:

  • Πρόεδρος της Πανελληνίου Ενώσεως Βιομηχανιών Χρωμάτων Βερνικιών και Μελανών
  • Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Χημικών Βιομηχανιών, (πρ Πρόεδρος).
  • Μέλος του Δ.Σ. της ΕΕΝΕ – Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών.

Είναι παντρεμένος με την Δέσποινα Ρήγα, δικηγόρο Αθηνών & πολιτική επιστήμων και έχουν ένα γιό τον Σταύρο και μία κόρη τη Μαρία.

Β’ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ | κα Π. Παγώνη (ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΑΕ)

ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ | κ. A. Kράλλης (Ν. ΚΡΑΛΛΗΣ ΑΒΕΕ)

ΤΑΜΙΑΣ | κ. Χ. Βαρελάς (ΦΑΝΗΣ Α. ΑΕ ΡΗΤΙΝΕΣ ΜΕΓΑΡΩΝ)

ΜΕΛΟΣ | κ. B. Ευθυμιάδης ( Κ & Ν ΕΥΘΥΜΙΑΔΗ ΑΒΕΕ)

Efthimiou

Ο κ. Βάσος Ευθυμιάδης είναι κάτοχος πτυχίου “BSc Industrial Economics” από το London School of Economics, καθώς επίσης και κάτοχος μεταπτυχιακού “Msc Shipping, Trade & Finance” από το City University του Λονδίνου. Ομιλεί Αγγλικά, Γερμανικά και Γαλλικά.Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα το 1997 στον Όμιλο Ευθυμιάδη, αρχικά ως Προϊστάμενος Διοικητικής Μέριμνας, μετά ως Διευθυντής Παραγωγικών Λειτουργιών και τέλος ως Γενικός Διευθυντής στην εταιρεία Κ&Ν Ευθυμιάδης Α.Β.Ε.Ε.

Σήμερα κατέχει την θέση του Αντιπροέδρου του Ομίλου REDESTOS – Efthymiadis Agrotechnology Group, καθώς και τη θέση του Αντιπροέδρου της εταιρείας του Ομίλου Κ&Ν Ευθυμιάδης Α.Β.Ε.Ε.

Ταυτόχρονα, διατελεί Πρόεδρος του Δ.Σ. του Σ.Ε.Χ.Β. (Σύνδεσμος Ελληνικών Χημικών Βιομηχανιών) και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Ε.ΣΥ.Φ. (Ελληνικός Σύνδεσμος Φυτοπροστασίας).

ΜΕΛΟΣ | κ. Α. Κατραούζος (ΝΕΟΤΕΧ ΑΕΒΕ)

katraouzos

Ο Αλέξανδρος Κατραούζος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976. Είναι παντρεμένος με 3 παιδιά. Απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής Αθηνών , σπούδασε Μάρκετινγκ & Επιχειρησιακή Έρευνα στo Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (OΠΑ), καθώς και στο Johannes Kepler Universität Linz (Αυστρία) με την υποτροφία Erasmus. Στη συνέχεια εργάστηκε στην Ισπανία στην εταιρεία πλαστικών Polymerland Guzman. Στα πλαίσια των μεταπτυχιακών του σπουδών (International MBA) στο ΟΠΑ, εργάστηκε στη νεοσύστατη τότε εταιρεία λογισμικού Globo Technologies.

Με τα εφόδια της θεωρητικής κατάρτισης και της εργασιακής εμπειρίας στο εξωτερικό και άλλους κλάδους ανέλαβε μετέπειτα , περνώντας από διάφορες θέσεις, τα ηνία της οικογενειακής επιχείρησης ΝΕΟΤΕΧ ( έτος ίδρυσης 1959) συμβάλλοντας στη σταδιακή μετεξέλιξη της από εισαγωγική-εμπορική σε παραγωγική-εξωστρεφή με εξαγωγές στεγανωτικών υλικών και ρητινούχων δαπέδων έως σήμερα προς 40 χώρες σε 4 ηπείρους.

ΜΕΛΟΣ | κ. Ι. Χατζήσαρης (CORAL ΑΕ)

ΜΕΛΟΣ | κ. Δ. Νικολαΐδης (DOW ΕΛΛΑΣ ABEE)

Νικολαΐδης

Ο Δημήτρης Νικολαΐδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972. Σπούδασε Χημικός στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης και πριν ενταχθεί το 2006 στη Dow Ελλάς, εργάστηκε στην εταιρία ΕΛΤΟΝ για διάστημα 8 ετών.

Από το 2014 είναι υπεύθυνος πωλήσεων και ανάπτυξης για το τμήμα Πολυουρεθανών της Dow στην Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία και πρώην Γιουγκοσλαβικές χώρες.

Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕλληνοΑμερικανικού Επιμελητηρίου.

Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.

Share