Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΧΗΜΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ KAI ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ 🗓

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Την Πέμπτη 20/5/2010 στην αίθουσα εκπαίδευσης του ΣΕΧΒ, επί της Λαγουμιτζή 23 στη Καλλιθέα, διεξήχθει το τρίτο εκπαιδευτικό σεμινάριο στα πλαίσια της συμμετοχής του ΣΕΧΒ στο πανευρωπαϊκό έργο PRISME2 :

« Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΣΕ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΧΗΜΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ
– ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ»

Η ασφάλεια και η υγεία των εργαζομένων, των καταναλωτών, των εγκαταστάσεων και του περιβάλλοντος αποτελεί μία σημαντική προσφορά των ΜΜΕ στο κοινωνικό σύνολο. Η δέσμευση γίνεται μέσα από το πρόγραμμα της Υπεύθυνης Φροντίδας που εφαρμόζει συλλογικά η χημική βιομηχανία. Η πρακτική εφαρμογή της Υπεύθυνης Φροντίδας βοηθά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να γίνουν πιο ανταγωνιστικές.

Οι εισηγητές των θεμάτων θα είναι έμπειρα στελέχη από την Χημική βιομηχανία και την CEFIC (Πανευρωπαϊκή Ένωση Χημικών Βιομηχανιών). Συντονιστής του σεμιναρίου είναι ο κ. Γιώργος Θεμιστοκλέους, Χημικός Μηχανικός συντονιστής του προγράμματος της Υπεύθυνης Φροντίδας του ΣΕΧΒ.

Το σεμινάριο είναι δωρεάν, απευθύνεται κυρίως στα στελέχη των μελών του ΣΕΧΒ και των κλαδικών Συνδέσμων που είναι μέλη μας και ασχολούνται με την ασφάλεια και την υγιεινή της εργασίας.

Για την καλύτερη οργάνωση του σεμιναρίου παρακαλούμε όπως αποστείλετε έως την 10/05/2010 στο Γραφείο του Συνδέσμου με e mail : haci@otenet.gr ή στο fax του Συνδέσμου: 210-9213260, συμπληρωμένη την αίτηση συμμετοχής που επισυνάπτεται.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ
08:30 – 09:00 Προσέλευση συμμετεχόντων
09:00 – 10:00 ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΣΕ ΜΙΚΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ – Παρουσίαση εργαλείου (tool) αυτοαξιολόγησης ενεργειακής απόδοσης ΜΜΕ με σκοπό τον εντοπισμό ευκαιριών μείωσης του κόστους ενέργειας. Ο οδηγός αυτοαξιολόγησης που θα παρουσιασθεί είναι το αποτέλεσμα του Πανευρωπαϊκού έργου της CEFIC (CARE+ project)
Γ. Θεμιστοκλέους, Συντονιστής Προγράμματος Υπεύθυνης Φροντίδας
10:00 – 10:15 Διάλειμμα
10:15 – 11:15 ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΕΝΟΣ ΧΗΜΙΚΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ΣΕ ΟΛO ΤON ΚΥΚΛΟ ΖΩΗΣ – Παρουσίαση των αρχών και του περιεχομένου του προγράμματος Product Stewardship που εφαρμόζεται από τη χημική βιομηχανία.
Dr. Stefan Berg – BASF GMBH Ασφάλεια προϊόντων – Global Chemical Regulatory Affairs
11:15 – 11:30 Διάλειμμα
11:30 – 12:30 ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ – Παρουσίαση της νέας πρωτοβουλίας της EU-OSHA 
Εύη Γεωργιάδου- Χημικός Μηχανικός – Κέντρο Ασφάλειας της Εργασίας ΕΛΙΝΥΑΕ
12:30 – 13:00 Διάλειμμα – Ελαφρύ Γεύμα
13:00 – 14:00 ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΣΤΗΝ ΧΗΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ – Παρουσίαση όλων των εργαλείων που συγκέντρωσε και προτείνει η ομάδα πανευρωπαϊκού έργου του Prisme 2.
Γ. Θεμιστοκλέους, Συντονιστής Προγράμματος Υπεύθυνης Φροντίδας
14:00 – 15:00 Γενική συζήτηση με θέμα την προσφορά του έργου Prisme 2 στην υλοποίηση των προγραμμάτων Υπεύθυνης Φροντίδας στα μέλη του Συνδέσμου και ποιες είναι οι ανάγκες για τα επόμενα χρόνια.
Γ. Θεμιστοκλέους, Συντονιστής Προγράμματος Υπεύθυνης Φροντίδας – Π.Σκαρλάτος, Γενικός Διευθυντής ΣΕΧΒ
Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ

 

“Τοποθεσία” : Αίθουσα εκπαίδευσης ΣΕΧΒ – Λαγουμιτζή 23 – 4ος όροφος
Share
Scheduled Παλαιότερα Σεμινάρια