Η μετάβαση στη πράσινη συμφωνία και οι επιπτώσεις της στρατηγικής για τα χημικά στο επίκεντρο της συνάντησης του Προέδρου του CEFIC με το Πρωθυπουργό και Υπουργούς της Κυβέρνησης.

Την Τετάρτη, 9 Φεβρουαρίου, επισκέφτηκε την Ελλάδα ο Πρόεδρος του Πανευρωπαϊκού Συμβουλίου Χημικής Βιομηχανίας – CEFIC και CEO της BASF, Δρ. Martin Brudermüller, και συμμετείχε στο Πρωτοχρονιάτικο δείπνο του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου. Στη διάρκεια της εκδήλωσης ήταν ομιλητής σε πάνελ συζήτησης με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τα θέματα της συζήτησης ήταν η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία και η Στρατηγική για τη βιωσιμότητα των χημικών προϊόντων. Πιο συγκεκριμένα, τονίστηκε η ανάγκη για συνεργασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη χημική βιομηχανία, στην πορεία μετάβασης του κλάδου (EU Chemical Industry Transition Pathway) ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι της Πράσινης Συμφωνίας και να υπάρξει τόνωση την καινοτομίας, με στόχο τα ασφαλή και βιώσιμα χημικά προϊόντα.

«Η Ευρώπη χρειάζεται τη χημεία και τα προϊόντα της, ώστε η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία να γίνει πραγματικότητα. H συμφωνία αυτή στοχεύει στην ανάδειξή της Ευρώπης ως την πρώτη κλιματικά ουδέτερη ήπειρο έως το 2050. Η χημεία βρίσκεται στο επίκεντρο όλων των λύσεων που συμβάλλουν στο βιομηχανικό μετασχηματισμό στην Ευρώπη. Από τις αλυσίδες εφοδιασμού για παραγωγή μικροτσίπ, τα υλικά μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα έως τα φάρμακα, όλα βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στη χημεία και τα χημικά προϊόντα. Και η καινοτομία σε αυτούς τους τομείς είναι βασική για την οικονομία και την ανταγωνιστικότητα της Ευρώπης,» υπογράμμισε ο Δρ. Brudermüller.

Πριν το δείπνο, ο Δρ. Brudermüller είχε κατ’ ιδία συνάντηση με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου. Επίσης, συναντήθηκε με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκο Παπαθανάση καθώς και με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σίμο Κεδίκογλου.

Διαβάστε εδώ όλο το δελτίο τύπου του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου.

 
Φωτό 1
Dr. Martin Brudermüller, ο Πρόεδρος του Πανευρωπαϊκού Συμβουλίου Χημικής Βιομηχανίας (CΕFIC) και Πρόεδρος του Δ.Σ. της BASF SE.
Κυριάκος Μητσοτάκης, Πρωθυπουργός
Βασίλης Γούναρης, Πρόεδρος ΔΣ ΣΕΧΒ και Δ/νων Σύμβουλος BASF Ελλάς.

Φωτό 2
Κωνσταντίνος Μαραγκός, Πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου
Κυριάκος Μητσοτάκης, Πρωθυπουργός
Dr. Volker Treier, Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων Γερμανίας (DIHK).
Dr. Martin Brudermüller, ο Πρόεδρος του Πανευρωπαϊκού Συμβουλίου Χημικής Βιομηχανίας (CEFIC) και Πρόεδρος του Δ.Σ. της BASF SE.

Share