Εκδήλωση του ΣΕΧΒ στο Ευρωκοινοβούλιο 🗓

Ο ΣΕΧΒ συμμετείχε στη διοργάνωση του CEFIC -CHEMICAL WEEK- που πραγματοποιήθηκε στις 15 έως 17 Οκτωβρίου εντός του Ευρωκοινοβουλίου.

Δείτε το Δελτίο Τύπου.

Το απόγευμα της 15ης Οκτωβρίου έγινε το άνοιγμα της εκδήλωσης του CEFIC με τίτλο «Chemistry is Building the Future”,  με παρουσία του ΣΕΧΒ και Ελλήνων Ευρωβουλευτών.

Δείτε το βίντεο Chemistry Building the Future
Chemical Industry Presents Cutting-Edge Solutions For A Sustainable Future

Την εκδήλωση του ΣΕΧΒ στις 16 Οκτωβρίου εντός του Ευρωκοινοβουλίου την φιλοξένησε η Ευρωβουλευτής κα Μαρία Σπυράκη που στην ομιλία της ανέλυσε τους στόχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Κοινοβουλίου. Ο προσκεκλημένος ομιλητής κ. Barend Verachtert, επικεφαλής της Διεύθυνσης Materials for tomorrow της DG Innovation, αναφέρθηκε στην ανάγκη για εξεύρεση καινοτομικών λύσεων και τις δυνατότητες χρηματοδότησης. Την επιτυχημένη εκδήλωση χαιρέτησε ο Πρόεδρος του CEFIC κ. Daniele Ferrari και παρακολούθησαν Ευρωβουλευτές από Ελλάδα και Κύπρο καθώς και βοηθοί Ευρωβουλευτών, στελέχη της ΜΕΑ στις Βρυξέλλες εντεταλμένα στους τομείς Βιομηχανίας, Έρευνας & Ενέργειας, αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής επιτροπής και στελέχη εταιρειών και ευρωπαϊκών οργανισμών.

Ο Προέδρος του ΔΣ του Συνδέσμου κ. Βασίλης Γούναρης ανέδειξε το ρόλο της ελληνικής χημικής βιομηχανίας στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής της κυκλικής οικονομίας της ανακύκλωσης των πλαστικών.

Διαβάστε την ομιλία του Προέδρου του ΔΣ του Συνδέσμου κ. Βασίλη Γούναρη

Share
from to
Scheduled Εκδηλώσεις Νέα ΣΕΧΒ